(untitled) (International Journal of Creative Future and Heritage (TENIAT), 2016)
Penulisan ini adalah berkaitan perkembangan teknologi perfilemen dan menrangkumi sapek pembelajaran, penggunaan dan kreativiti dalam kemajuan industri hiburan di Malaysia. Suasana sambutan yang kurang memberangsangkan sejak akhir-akhir ini khususnya dari masyarakat melayu terhadap seni perse- kepada industri seni hiburan. Sekali gus ia akan memberi kesan yang buruk kepada seni budaya tanah